Μέλουσες μανούλες... Ετοιμαστείτε για μπάνια



Συναντώ πολλές γυναίκες που με ρωτούν αν μπορούν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα. Η απάντηση είναι ΝΑΙ!! Και βέβαια μπορούν αρκεί όμως να προσέξουν 2-3 πραγματάκια.
Το κολύμπι στη θάλασσα είναι η ιδανική άσκηση που διώχνει την ένταση, μειώνει το πρήξιμο στα πόδια και χαλαρώνει τις έγκυες γυναίκες, αλλά η θάλασσα μπορεί να κρύβει κινδύνους.
Το κολύμπι στη θάλασσα επιτρέπεται σε όλους τους μήνες της εγκυμοσύνης, εκτός από τον ένατο και πάντα με ήπιες κινήσεις.
Το σωστό είναι να ρωτήσει το γιατρό της για τις ασκήσεις και να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην αναπνοή και την χαλάρωση των μυών.
Προσοχή στο παγωμένο νερό, το οποίο μπορεί να προκαλέσει συστολές στη μήτρα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένουν οι μολύνσεις.
Μην ξεχνάτε
  • κατά τη διάρκεια της κύησης, ιδίως αν συνυπάρχει σακχαρώδης διαβήτης, μειώνεται ο αμυντικός, αντιμικροβιακός μηχανισμός του κόλπου, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη φλεγμονών. Ορισμένοι μικροοργανισμοί, όπως η Gardnerella Vaginalis και οι μύκητες, προκαλούν λοίμωξη στο κατώτερο γεννητικό σύστημα.
  • Αλλάξτε μαγιό μετά το μπάνιο, ώστε να αποφεύγεται η υπερβολική υγρασία.
  • Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο κατά τις μεσημεριανές ώρες (12.00 – 15.00) καθώς και την ηλιοθεραπεία.
  • Σε περίπτωση που σας πιάσει κράμπα την ώρα που κολυμπάτε, με ηρεμία και χωρίς να χάσετε την ψυχραιμία σας, γυρίστε ανάσκελα μέχρι να υποχωρήσει.
Αν δόσετε βάση στα παραπάνω θα μπορέσετε να απολαύσετε τους καλοκαιρινούς μήνες δίχως κανένα άγχος. Χαρείτε αυτή τη μοναδική περίοδο και από εμένα, ΚΑΛA ΜΠΑΝΙΑ!
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου